Golf

Sveriges första pay and play, etablerad 1990. Halmstads enda seasidebana. Vilshärads korthålsbana ligger alldeles vid havet i en helt underbar miljö några kilometer norr om Halmstad & Tylösand intill Vilshärads långgrunda sandstrand. Banan är öppen året runt och vi spelar alltid på ordinarie greener!

Hit är alla lika välkomna! Pay and play är modellen och du behöver inget grönt kort för att få spela och har du ingen utrustning så kan du hyra det här. Om du aldrig har hållit i en klubba så kan du öva lite på vår driving range innan du ger du ut på banan. Vår golfbana har 9 hål, alla par 3, och håller mycket hög klass.

Många av hålen vaktas av både dammar och bunkrar och tillsammans med ärliga och snabba greener gör det banan utmanande även för den rutinerade golfspelaren. Varje år arrangeras ett korthålsmästerskap där ett 30-tal proffs, både från Halmstad men även från övriga delar av landet, gör upp om vandringspriset. Ska du sänka ditt handicap så måste närspelet fungera, och bättre träning än detta går knappast att få är konstaterandet från en av vinnarna i tävlingen.

Vår golfbana är inte speciellt kuperad, även om vi under vintern 2010 lagt på 3000 ton jord och sand och format till lite nya kullar och dyner för att skapa ännu bättre linkskänsla. En runda tar 1 – 1,5 timmar beroende på dagsform. Detta gör banan perfekt för både yngre och lite äldre personer som inte riktigt orkar en 5-timmars 18-hålsrunda.

Utöver golfbana har vi även en fullängds driving range med bollar av hög kvalitet, en övningsområde med sandbunker och en puttinggreen. Både golfbana och range är öppna året runt och det är alltid sommargreener! Pay and play på en korthålsbana i mycket bra skick belägen alldeles vid havet i sommarstaden Halmstad och med en utsikt som slår det mesta är aldrig fel. Halmstad har många fina golfbanor, men bara en seasidebana.

Hål Längd Par Hcp
1
66
3
9
2 82
3
7
3 149 3 1
4 125 3 3
5 123 3 2
6 90 3 5
7 110 3 4
8 90 3 6
9 82 3 8

ÖPPETTIDER

Fr.o.m. 1 oktober är reception och restaurang stängda för säsongen  men golfbanan är öppen som vanligt.

Rangen är stängd.

Padelbanorna är tillfälligt stängda p.g.a. underhåll.

För golf är det bollränna och betalning sker kontant eller via swish enl. instruktion på plats.